Digitale bestelwijze collectebonnen aangepast
Digitale bestelwijze collectebonnen aangepast

Met dit stukje willen we u informeren over aanpassingen in de digitale bestelwijze van de collectebonnen. Mocht u al gebruik maken van deze mogelijkheid, dan is het goed om te weten dat er wijzigingen zijn. Mocht u nog geen gebruik maken van deze mogelijkheid, dan is het goed om te weten dat deze mogelijkheid bestaat. 

Wat is er gebeurd?
 
Met ondersteuning van de Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) is onze website nu voorzien van betalingsmogelijkheden met IDeal. In eerste instantie willen we IDeal gebruiken voor het bestellen van collectebonnen en het aanbieden voor het doen van giften. Later willen we ook nog kijken hoe we hiermee de actie kerkbalans kunnen ondersteunen.

Wat verandert er niet?
 
Eerst maar even aandacht voor wat er niet verandert. De start is nog steeds op onze eigen website (www.hervormdbru.nl) en ook het afhalen van de bestellingen verandert niet. 
Bestellingen die voor maandag 18.00 uur worden geplaatst, kunnen de eerstvolgende kerkdienst bij de koster worden afgehaald. Bestellingen die ná maandag 18.00 uur worden geplaatst, liggen pas een week later in de eerstvolgende kerkdienst voor u klaar. Dit komt omdat de kerkrentmeesters één keer in de week, op maandagavond, de bestellingen afhandelen. En dat blijft zo. En als u eventueel gewend  bent om op uw eigen wijze te betalen en op maandagavond zelf op te halen: ook dat kan nog steeds.

Wat verandert er wel?
 
Het bestelproces ziet er net iets anders uit dan u gewend bent. 
Het is de bedoeling dat u rechtsonder op de website de optie ‘Collectebonnen en Giften’ aanklikt. Hiermee komt u in de ‘webwinkel’. Bovenaan deze pagina zijn er verschillende opties, maar voor bestellingen kiest u uiteraard ‘collectebonnen’. Vervolgens hebt u keuze uit de gebruikelijke vellen met collectebonnen van € 0,75 en € 1,50 en € 3.  
Het menu loodst u verder door uw bestelling tot en mét de betaling. En dat is wel nieuw: de bestelling is pas afgerond als de betaling is gedaan. Het betaalproces wordt automatisch opgestart, daar hoeft u verder niets voor te doen. Dit gaat met IDeal op dezelfde manier als u (wellicht) gewend bent bij aankopen via internet.   

Waarom doen we dit?
 
We doen dit om aan te blijven sluiten bij de actuele betalingsmogelijkheden. Daarnaast willen we op een veilige manier gebruik maken van de gemakken van de hedendaagse techniek.  

Wat hebben we er aan?
 
Het nieuwe bestelproces is te vergelijken met die van een webwinkel. Voor u is het gemakkelijk dat u niet meer apart naar de betaalomgeving van uw bank moet. Voor de kerkrentmeesters is IDeal ook handig. We hoeven niet meer eerst en apart te controleren of een bestelling ook is betaald. Het bedrag van uw bestelling (of gift) gaat automatisch naar de juiste bankrekening met een door ons aangegeven omschrijving, naast uw eventuele eigen opmerkingen. Dit scheelt veel tijd in controle en de administratieve afhandeling. 

Maakt u nog geen gebruik van collectebonnen?
 
Natuurlijk bent u tot niets verplicht. Maar moet u ’s zondags wel eens zoeken naar contant geld voor de collecte? Met collectebonnen is dat verleden tijd.  
Een ander voordeel is dat u met collectebonnen uw bijdrage aan de kerk inzichtelijk kan maken voor de belastingdienst. Een bijdrage aan de collecte telt als gift en giften voor de kerk zijn fiscaal aftrekbaar. Hierdoor kunt u een deel van uw uitgaven terug krijgen of tegen dezelfde kosten meer geven. Meer informatie hierover is te vinden op de website bij ‘Informatie over schenken’. 


College van kerkrentmeesters