Kerkzijn in crisistijd

Kerkzijn in crisistijd
Nu we door alle maatregelen vanwege het coronavirus niet meer samen kunnen komen op zondag in de kerk en tijdens doordeweekse activiteiten, zoeken we naar andere manieren om het woord door te geven en met elkaar in contact te blijven. Houd daarom onze Facebookpagina in de gaten en/of ons Instagram account. Tot ‘ziens’ op onze sociale media! En hopelijk later dit jaar weer in de kerk. 
 
lees meer »
 
Kijk- en koophal open

Kijk- en koophal open
De kijk en koop hal is een initiatief van de Hervormde Gemeente in Bruinisse. Voor de aller leukste 2e hands meubels, bedden,computers, radio’s,klokken, lampen,serviesgoed,spelletjes, babyspullen, sieraden en andere snuisterijen bent u bij ons aan het juiste adres!

De heropening van de hal is gepaard gegaan met een setje maatregelen voor onze klanten. Echter hebben wij zelf natuurlijk ook de nodige aanpassingen gedaan en onze vrijwilligers houden goed rekening met de hygiëne.
  • Er mogen een beperkt aantal klanten tegelijk naar binnen. Dit reguleren we met de winkelmandjes die beschikbaar zijn en worden voor gebruik schoongemaakt door onze vrijwilligers.
  • Er is de mogelijkheid om uw handen te desinfecteren.
  • Wij hanteren zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer, de looproutes zijn aangegeven met pijlen.
  • Het inleveren van goederen kan aan de rechterzijde van de hal.
  • De goederen kunt u in overleg neer zetten. Dit om te voorkomen dat spullen vies of beschadigd raken.
  • Bij meubels of grote spullen graag even bellen of bericht sturen of dit mogelijk is, dit gaat namelijk in overleg of we er plaats ervoor hebben.
  • Het is mogelijk dat we op zaterdag in de omgeving Bruinisse uw spullen ophalen.
lees meer »
 
VBW-dag in de herfstvakantie

VBW-dag in de herfstvakantie
Ja ja, hij hangt er weer, met een beetje hulp van de mannen! 🤓 Om iedereen te herinneren aan de Vakantie Bijbel Dag op vrijdag 23 oktober.

Het was lang onzeker of we dit jaar een Vakantie Bijbel Week konden organiseren, vanwege corona. We hebben nu de knoop doorgehakt. Het wordt een Vakantie Bijbel Dag. In de herfstvakantie, op vrijdag 23 oktober. 's Ochtends voor groep 1-4, 's middags voor groep 5-8. Leuk hè? Meer nieuws volgt natuurlijk, maar zet het maar vast op de kalender.
 
Waarom zou ik geloven?

Waarom zou ik geloven?
Na ruim vier jaar is het hoog tijd de jeugddiensten nieuw leven in te blazen. En dat gaat ook gebeuren! 🥳 Met op zondagmiddag 20 september de aftrap, vanaf 17.00 uur. Hoe mooi is dat?! De band 4-freedom is die middag te gast. Kom ook en meld je aan!
 
Joke Buis weer in Bru

Joke Buis weer in Bru
Mooi hè, dat Joke Buis binnenkort weer naar Bru komt? Op zaterdag 10 oktober is ze in onze kerk te gast met haar band. Tijdens dit concert komen oud & nieuw bij elkaar: nieuwe, eigentijdse luisterliedjes, over thema’s die Joke’s hart raken, worden gecombineerd met liederen van haar vorige CD’s. Vertrouwen is daarin het centrale thema, een thema dat past bij het leven van Joke en dat in haar muziek op verschillende manieren terugkomt.

Dit concert is 'coronaproof'. Aanvang 19.30 uur, kaartjes zijn te bestellen bij Hendrika van der Spek via Hendrika19@hotmail.com
 
Op het nippertje gered

Op het nippertje gered

Op het nippertje gered. Dat zou je ook van Noach kunnen zeggen. Dwars door het oordeel van God heen, wordt hij gered. Dan ben je echt blij en dankbaar. God gaf redding en uitkomst.

Zondag vieren we samen het Heilig Avondmaal omdat God ons redding en uitkomst schenkt door Jezus, de Ark die door het oordeel is heengegaan. Om 10.00 uur en 17.00 uur, ook te volgen via kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl

 
Aftrap nieuwe jeugdgroep

Aftrap nieuwe jeugdgroep
In september starten we met een nieuwe jeugdgroep 12-16 🥳 Hoe leuk is dat?! We trappen op vrijdag 4 september af met een gezellige BBQ. Stuur een berichtje als je komt naar Willianne Slootmaaker: 0639884389. We hopen natuurlijk op een hoge opkomst!
 
Zou God vergeten?

Zou God vergeten?
Helemaal vergeten! Vorige week had ik een afspraak op het gemeentehuis om mijn rijbewijs te verlengen. Helemaal vergeten. Ik schaamde mij diep. Heel soms overkomt het me, wanneer ik veel te veel aan mijn hoofd heb. Zou God Noach vergeten? Zou God ons vergeten? Komende zondag lezen we voor de vierde keer over Noach, nu uit Genesis 8. Tekst voor de verkondiging is Genesis 8: 1a ~ En God dacht aan Noach en aan al de wilde dieren en al het vee dat bij hem in de ark was ~ Gelukkig God dacht aan Noach. Thema voor de preek is: Zou God vergeten?

Aanvang 10.00 uur. Ook te volgen via kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl

 
 
De kans van je leven of ternauwernood ontsnapt?

De kans van je leven of ternauwernood ontsnapt?
De kinderen horen aanstaande zondag 27 september over de spannende gebeurtenis tussen David en Saul bij de steenbokrotsen van Engedi. In de kerk en via de stream luisteren we mee. Het is een spannend verhaal met een hele diepe betekenis en ook echt leerzaam voor onze vreemde tijd.

 
lees meer »
 
Ds. Taede Deelstra uit Krabbendijke te gast

Ds. Taede Deelstra uit Krabbendijke te gast
Komende zondag, 30 augustus, is in de middagdienst om 17.00 uur ds. Taede Deelstra uit Krabbendijke bij ons te gast. Ds. Deelstra schrijft: “Wij leven in een bijzondere tijd. De hele wereld wordt getroffen door het coronavirus. Dit heeft grote gevolgen. Het roept ook veel vragen op. Hoe kunnen wij, vanuit ons geloof, op deze vragen reageren? Daarover hoop ik zondagmiddag met u na te denken. Graag tot zondag.” Ook terug te luisteren en/of kijken via kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl