Vacature

Vacature
Gevraagd:
Eén (of meerdere) gastvrouw/gastheer/beheerder voor Ichtus. 
Bent u of weet u iemand die het leuk lijkt deze taak op zich te nemen?
Wilt u weten wat het zoal inhoudt? Vraag het de kerkrentmeesters!
Per mail via kerkrentmeesters@hervormdbru.nl
Per telefoon via 06-41859428 (Bram Bal) of 06-13638754 (Willemijn Verkamman)
 
Kerkzijn in crisistijd

Kerkzijn in crisistijd
Nu we door alle maatregelen vanwege het coronavirus niet meer samen kunnen komen op zondag in de kerk en tijdens doordeweekse activiteiten, zoeken we naar andere manieren om het woord door te geven en met elkaar in contact te blijven. Houd daarom onze Facebookpagina in de gaten en/of ons Instagram account. Tot ‘ziens’ op onze sociale media! En hopelijk later dit jaar weer in de kerk. 
 
lees meer »
 
Kijk- en koophal open

Kijk- en koophal open
De kijk en koop hal is een initiatief van de Hervormde Gemeente in Bruinisse. Voor de aller leukste 2e hands meubels, bedden,computers, radio’s,klokken, lampen,serviesgoed,spelletjes, babyspullen, sieraden en andere snuisterijen bent u bij ons aan het juiste adres!

De heropening van de hal is gepaard gegaan met een setje maatregelen voor onze klanten. Echter hebben wij zelf natuurlijk ook de nodige aanpassingen gedaan en onze vrijwilligers houden goed rekening met de hygiëne.
  • Er mogen een beperkt aantal klanten tegelijk naar binnen. Dit reguleren we met de winkelmandjes die beschikbaar zijn en worden voor gebruik schoongemaakt door onze vrijwilligers.
  • Er is de mogelijkheid om uw handen te desinfecteren.
  • Wij hanteren zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer, de looproutes zijn aangegeven met pijlen.
  • Het inleveren van goederen kan aan de rechterzijde van de hal.
  • De goederen kunt u in overleg neer zetten. Dit om te voorkomen dat spullen vies of beschadigd raken.
  • Bij meubels of grote spullen graag even bellen of bericht sturen of dit mogelijk is, dit gaat namelijk in overleg of we er plaats ervoor hebben.
  • Het is mogelijk dat we op zaterdag in de omgeving Bruinisse uw spullen ophalen.
lees meer »
 
VBW-dag in de herfstvakantie

VBW-dag in de herfstvakantie
Ja ja, hij hangt er weer, met een beetje hulp van de mannen! 🤓 Om iedereen te herinneren aan de Vakantie Bijbel Dag op vrijdag 23 oktober.

Het was lang onzeker of we dit jaar een Vakantie Bijbel Week konden organiseren, vanwege corona. We hebben nu de knoop doorgehakt. Het wordt een Vakantie Bijbel Dag. In de herfstvakantie, op vrijdag 23 oktober. 's Ochtends voor groep 1-4, 's middags voor groep 5-8. Leuk hè? Meer nieuws volgt natuurlijk, maar zet het maar vast op de kalender.
 
Waarom zou ik geloven?

Waarom zou ik geloven?
Na ruim vier jaar is het hoog tijd de jeugddiensten nieuw leven in te blazen. En dat gaat ook gebeuren! 🥳 Met op zondagmiddag 20 september de aftrap, vanaf 17.00 uur. Hoe mooi is dat?! De band 4-freedom is die middag te gast. Kom ook en meld je aan!
 
Joke Buis weer in Bru

Joke Buis weer in Bru
Mooi hè, dat Joke Buis binnenkort weer naar Bru komt? Op zaterdag 10 oktober is ze in onze kerk te gast met haar band. Tijdens dit concert komen oud & nieuw bij elkaar: nieuwe, eigentijdse luisterliedjes, over thema’s die Joke’s hart raken, worden gecombineerd met liederen van haar vorige CD’s. Vertrouwen is daarin het centrale thema, een thema dat past bij het leven van Joke en dat in haar muziek op verschillende manieren terugkomt.

Dit concert is 'coronaproof'. Aanvang 19.30 uur, kaartjes zijn te bestellen bij Hendrika van der Spek via Hendrika19@hotmail.com
 
Op het nippertje gered

Op het nippertje gered

Op het nippertje gered. Dat zou je ook van Noach kunnen zeggen. Dwars door het oordeel van God heen, wordt hij gered. Dan ben je echt blij en dankbaar. God gaf redding en uitkomst.

Zondag vieren we samen het Heilig Avondmaal omdat God ons redding en uitkomst schenkt door Jezus, de Ark die door het oordeel is heengegaan. Om 10.00 uur en 17.00 uur, ook te volgen via kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl

 
Aftrap nieuwe jeugdgroep

Aftrap nieuwe jeugdgroep
In september starten we met een nieuwe jeugdgroep 12-16 🥳 Hoe leuk is dat?! We trappen op vrijdag 4 september af met een gezellige BBQ. Stuur een berichtje als je komt naar Willianne Slootmaaker: 0639884389. We hopen natuurlijk op een hoge opkomst!
 
Zou God vergeten?

Zou God vergeten?
Helemaal vergeten! Vorige week had ik een afspraak op het gemeentehuis om mijn rijbewijs te verlengen. Helemaal vergeten. Ik schaamde mij diep. Heel soms overkomt het me, wanneer ik veel te veel aan mijn hoofd heb. Zou God Noach vergeten? Zou God ons vergeten? Komende zondag lezen we voor de vierde keer over Noach, nu uit Genesis 8. Tekst voor de verkondiging is Genesis 8: 1a ~ En God dacht aan Noach en aan al de wilde dieren en al het vee dat bij hem in de ark was ~ Gelukkig God dacht aan Noach. Thema voor de preek is: Zou God vergeten?

Aanvang 10.00 uur. Ook te volgen via kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl

 
 
De kans van je leven of ternauwernood ontsnapt?

De kans van je leven of ternauwernood ontsnapt?
De kinderen horen aanstaande zondag 27 september over de spannende gebeurtenis tussen David en Saul bij de steenbokrotsen van Engedi. In de kerk en via de stream luisteren we mee. Het is een spannend verhaal met een hele diepe betekenis en ook echt leerzaam voor onze vreemde tijd.

 
lees meer »
 
Ds. Taede Deelstra uit Krabbendijke te gast

Ds. Taede Deelstra uit Krabbendijke te gast
Komende zondag, 30 augustus, is in de middagdienst om 17.00 uur ds. Taede Deelstra uit Krabbendijke bij ons te gast. Ds. Deelstra schrijft: “Wij leven in een bijzondere tijd. De hele wereld wordt getroffen door het coronavirus. Dit heeft grote gevolgen. Het roept ook veel vragen op. Hoe kunnen wij, vanuit ons geloof, op deze vragen reageren? Daarover hoop ik zondagmiddag met u na te denken. Graag tot zondag.” Ook terug te luisteren en/of kijken via kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl
 
Terugblik en vooruitzicht

Terugblik en vooruitzicht
Oude fotoalbums uit een zolderkast naar voren halen. Boeiend om deze dan door te bladeren. Oude, vergeelde foto’s van zo’n lange tijd geleden. Soms herken je in de gelaatstrekken kenmerken van jezelf of zelfs van je kinderen. 
lees meer »
 
Net als een schitterend mozaïek

Net als een schitterend mozaïek
Het thema voor de dienst van komende zondagmorgen is: Net als een schitterend mozaïek. Ds. Molenaar vertelt: "Een mozaïek is iets prachtigs. Vol bewondering kun je kijken naar al die kleine stukjes steen en glas die samen een prachtig beeld vormen. Ik raak daar van onder de indruk; hoe secuur en uitgebalanceerd het er uitziet." 
lees meer »
 
We gaan zoveel mogelijk over op online

We gaan zoveel mogelijk over op online
We volgen het advies van de overheid om zoveel mogelijk over te gaan op online. Hoe pijnlijk en treurig het ook is, juist nu met het kerstfeest voor de deur. Voor de kerkdiensten tot en met zondag 17 januari geldt dat er geen kinderkerk en kinderoppas is. De diensten zijn online te volgen via kerkdienstgemist.nl
lees meer »
 
Dit jaar een online Kerstnachtdienst

Dit jaar een online Kerstnachtdienst
Er is dit jaar 'gewoon' een Kerstnachtdienst, maar dan online! Het thema is 'Kaarslicht of bouwlamp'. Met veel muziek🎵 Kijkt/luistert u mee? Op kerstavond, donderdag 24 december, vanaf 21.00 uur via kerkdienstgemist.nl
 
Hoop heeft een naam!

Hoop heeft een naam!
Wat is jouw naam? Hoe heet je? Weet je ook waar jouw naam vandaan komt? Misschien ben je wel vernoemd naar je opa of oma. En heeft jouw naam ook een betekenis? Misschien weet je het wel en anders is het leuk om het eens op te zoeken. Komende zondag lezen we uit Jesaja 7 en Mattheus 1:18‐25. Daar gaat het ook over een naam, Jezus en Immanuel. Die naam betekent Hoop! Thema voor de dienst is dan ook: Hoop heeft een naam! Kijk/luister je mee om 10.00 uur? kerkdienstgemist.nl
 
Kom je ook naar het kinderkerstfeest?

Kom je ook naar het kinderkerstfeest?
Het kinderkerstfeest is op zondag 20 december om 16.30 uur. Kom je ook met je kindje(s)? Meld je aan voor 14 december via kinderkerkbru@gmail.com
 
 
Stamboomonderzoek levert verassende resultaten

Stamboomonderzoek levert verassende resultaten

Stamboomonderzoek kan verassende resultaten opleveren. Ook het geslachtsregister in Mattheüs 1. In de lange lijst met namen vinden we vier vrouwen: Thamar, Rachab, Ruth - de vrouw van Uria - en Maria. Allen hebben een wat belastend verleden.

lees meer »
 
Jeugddienst over verlangens

Jeugddienst over verlangens

Op zondag 13 december om 16.00 uur (uurtje vroeger dan normaal) staat er weer een jeugddienst op het programma!
Het gaat over verlangens...Waar dromen jullie van? Of waar verlangen jullie naar? We hopen dat jullie er weer bij zijn! Live of via kerkdienstgemist.nl Er mogen vanwege de coronamaatregelen maar 30 mensen in de kerk zijn. Dus meld je op tijd aan! (Vol is vol) Tot dan! ✨

 
Een prachtig adventstuk

Een prachtig adventstuk
Wat een prachtig adventstuk heeft Janneke gemaakt voor in de kerk! 😍 Vanmorgen werd de eerste kaars aangestoken en de komende zondagen brandt er telkens eentje meer. Dit tot ze alle vier branden op de zondag voor Kerst. De vijfde kaars is voor kerstavond en Eerste Kerstdag.
 
Extra ingang via de Waardenburgstraat

Extra ingang via de Waardenburgstraat
Zolang er werkzaamheden plaats vinden op het Kerkplein, is er naast de ingang bij de Deestraat ook de mogelijkheid om via de Waardenburgstraat de kerk in en uit te gaan. Er staat een desinfectiepaal en er is een coördinator aanwezig die de plaatsen aanwijst.​
 
De spiegel van Gods belofte

De spiegel van Gods belofte
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van ’t hele land? Een bekende vraag uit het sprookje Sneeuwwitje van de gebroeders Grimm. De Bijbel is ook een soort spiegel waarin we iets van onszelf ontdekken en tegelijk geeft deze Spiegel ook een antwoord.
 
lees meer »
 
Zondagmiddag staan we stil bij Tamar

Zondagmiddag staan we stil bij Tamar
Aankomende zondagmiddag 29 november is ds. Leo van Rikxoort bij ons te gast en lezen we Genesis 3:1-30 en Mattëus 1: 1-6. In Jezus' geslachtsregister worden vijf vrouwen genoemd: Tamar, Rachab, Ruth, de vrouw van Uria (Batseba) en Maria. Steeds is er met die vrouwen iets aan de hand. Zondagmiddag staan we stil bij Tamar, bij haar geschiedenis. 
 
lees meer »
 
Tekenpoppen gezocht voor kerstproject kinderkerk

Tekenpoppen gezocht voor kerstproject kinderkerk
Voor het kerstproject van de kinderkerk zijn we op zoek naar teken poppen. Wie kan ons helpen? 😃 Graag! Laat het dan maar weten via kinderkerkbru@gmail.com
 
 
Verkeerd gerekend....

Verkeerd gerekend....

Alle gasten, de wederzijdse ouders, de getuigen; ze hadden allemaal al een plekje gevonden in de kerk. Het orgel speelde, de fotograaf stond te wachten. De kerk was mooi versierd, maar het bruidspaar was nergens te bekennen.

Ds. Leo Molenaar: "Op die prachtige dag stond ik voor de deur van de kerk te wachten. Ik werd er zenuwachtig van. De ceremoniemeester was druk aan het bellen. Waar blijven ze nu? Het programma was te druk en vol. Sorry, we zijn wat uitgelopen. Verkeerd gerekend. En zo begon de dienst 20 minuten te laat." Zondagmorgen 15 november staan we stil bij een bruiloft die wat later begint. We lezen onder andere uit Mattheüs 25:1-13. Luister/kijk mee via kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl

 
Jezus is de Goede Herder

Jezus is de Goede Herder
Het kinderliedje van de komende weken is 'Jezus is de Goede Herder'. Dat kunnen de kinderen vast heel goed meezingen :-) En anders misschien nog even laten horen thuis?
Klik hier en luister het liedje.
 
Dank God in alles!

Dank God in alles!

Woensdag 4 november is het Dankdag. Wat ligt er een bewogen seizoen achter ons. De gevolgen en de impact van het coronavirus zijn groot en zijn iedere dag nog merkbaar. Mensen werden ziek. Anderen hebben nergens last van. De beperkingen zijn echter nog merkbaar. Kerken mogen maar beperkt samenkomen. Scholen zijn een tijdje gesloten geweest. En elkaar ontmoeten dat kan niet. En dan is daar dankdag voor Gewas en Arbeid. Opeens is het zover. Zijn we er al aan toe om God te danken?

lees meer »
 
Wie heeft de wil van z’n vader gedaan?

Wie heeft de wil van z’n vader gedaan?

"Wil je de vaatwasser voor mij leeg halen?", vraagt mijn vrouw terwijl ze de deur uitloopt. Ik mompel iets van: ja natuurlijk… Aan het einde van de dag staat de vuile vaat nog op het aanrecht. Helemaal vergeten. Soms overkomt dit je, door de drukte van de dag, of omdat er iets tussendoor komt. Je zegt ja, maar je doet het niet. We lezen deze zondagmorgen 1 november over de gelijkenis van de twee zonen Mattheus 21: 28-32. 

lees meer »
 
Dominee bakt oliebollen voor Bruinisse

Dominee bakt oliebollen voor Bruinisse
Ds. Leo Molenaar was onlangs weer eens een dagje bakker en zorgde ervoor dat vrijwilligers onze 75-plussers en deelnemers van de koffie-inloop en bewoners van In 't Opper en De Hertenhof kunnen verrassen met versgebakken oliebollen. En wat zagen ze er lekker uit! 😋 Het leverde dankbare ontvangers op én een artikel in de PZC, zie foto.
Georganiseerd door de diaconale werkgroep, gesponsord door Zeelandia, Jumbo Schot en Spelt Bakkers.
 
Als angst je leven bepaalt staat alles onder druk

Als angst je leven bepaalt staat alles onder druk
Aankomende zondagmorgen 25 oktober staan we stil bij de gelijkenis van de talenten. Ds. Leo Molenaar blikt alvast vooruit: "Angst werkt verlammend. Als angst je leven gaat bepalen dan staat alles onder druk. Het is een alles vernielende kracht waardoor je tot niets in staat bent. De laatste dienaar in de gelijkenis is gedreven door angst en is tot niets in staat. Geen dankbaarheid, geen vrucht, geen liefde, geen toekomst." We lezen zondag uit Ezechiël 34: 17-22 en Mattheus 25: 13-30. Meeluisteren en -kijken kan via kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl
 
Een les vol verrassingen

Een les vol verrassingen
In de middagdienst van zondag 25 oktober is ds. Kamphuis te gast. We lezen dan de hoge woorden: “Weest in geen ding bezorgd." Hoe kan dat? Hoeveel tijd brengen we door met bezorgd te zijn? Dan is dat woord van Paulus toch irreëel? Juist niet. De Geest leert ons hier werkelijk verbazingwekkende dingen. Een les in geloven, in hopen, in schuilen…! Een les vol verrassing – over de kracht van het geloof. Het thema is: In bidden en in smeken…
Ook te beluisteren/bekijken via kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl
 
Wie 'out of heart' is hoeft dit niet te blijven

Wie 'out of heart' is hoeft dit niet te blijven
Coronatijd. Wachttijd. Wachten op een afdoend medicijn. Wachten op een vaccin tegen het c-virus. Dit wachten duurt lang. Door noodzakelijke, maar ingrijpende beperkingen dreigen soms mensen de moed te verliezen. ‘Hun hart te verliezen’ heet dit in het Engels (to lose heart). Hart als symbool van iets wezenlijks voor ons leven. Moed verloren al verloren is een bekend gezegde. In de kerkdienst van zondagmorgen 18 oktober luisteren we naar een kort verhaal dat de Here Jezus vertelt. Het gaat over wachten en niet de moed verliezen. Wie ‘out of heart’ is behoeft dit niet te blijven.
 
Drank maakt meer kapot dan je lief is

Drank maakt meer kapot dan je lief is

Na een week hard werken in het weekend even lekker genieten. Een lekker glaasje en even ontspannen. Voor je het weet, heb je een glaasje te veel op. Noach moet dat ook zo gedaan hebben. Na hard werken - een wijngaard aanleggen vraagt nogal wat inspanning - neemt hij het ervan. Hij kijkt te diep in het glaasje en weet niet meer wat hij doet. De gevolgen zijn groot in zijn gezin. Komende zondagmiddag, de laatste preek uit de serie over Noach. We staan stil bij Noach die dronken is van de wijn en wat dat ons te zeggen heeft. Het thema is: Drank maakt meer kapot dan je lief is. We lezen uit: Genesis 9: 18-29 en Efeze 5: 15-20. Ook te beluisteren/bekijken via www.kerkomroep.nl en www.kerkdienstgemist.nl

 
Jij bent van mij

Jij bent van mij

Op een schapenmarkt wordt gehandeld in schapen. Wanneer een schaap door de koop van eigenaar verandert, dan krijgt een schaap een kleurtje op zijn vacht. Zo weet de nieuwe eigenaar in de grote groep met schapen wie zijn nieuwe schapen zijn. Het teken op zijn kop maakt het onderscheid. De nieuwe eigenaar weet: jij bent van mij. Zondagmorgen is het een bijzondere dienst. Twan Brokx, zoon van Esther en Mario Brokx, zal dan gedoopt worden. Ook een teken op het voorhoofd. God zegt: "Jij bent van mij." Kijk en/of luister mee via kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl

 
Een zeer gulle gift

Een zeer gulle gift
Dat het concert van Joke Buis niet door kon gaan was natuurlijk ontzettend jammer. Jammer voor alle mensen die wilden komen, voor de organisatie en voor Joke Buis zelf. De sponsoren hebben echter besloten hun geldbedrag alsnog te doneren aan het kinder- en jeugdwerk van onze gemeente; een bedrag van 2300 euro! Een gulle gift, om ontzettend blij mee en dankbaar voor te zijn. Heel hartelijk dank! 🙏

 
lees meer »
 
Kinderen bedenken toneelstukjes

Kinderen bedenken toneelstukjes

Vandaag was er voor het eerst sinds lange tijd weer kinderkerk voor groep 4-6 🎉 De kinderen bedachten korte toneelstukjes aan de hand van situaties. Hoe gaat een verhaal verder? Het ene groepje bedacht een toneelstukje met een slechte oplossing voor de situatie. Het andere groepje bedacht hoe je dezelfde situatie zo kunt oplossen dat het God blij maakt. De groepjes hebben zo zes toneelstukjes aan elkaar laten zien. Dit alles nadat de kinderen het verhaal hoorden van David, die een probleem had met Nabal. Hoe wilde David eigenlijk reageren? Hoe kwam het dat David zijn plan toch niet uitvoerde?

 
Negen kernwoorden van gemeente zijn

Negen kernwoorden van gemeente zijn

Aankomende donderdag is voor de eerste keer weer Bijbelkring. Ds. Molenaar: “Ik zie er weer naar uit! Komend seizoen staan we stil bij een aantal kernwoorden die alles te maken hebben met geloven en gemeente zijn. Het zijn negen kernwoorden van gemeente zijn. Negen woorden (9 G’s) die helpen om ons als christen en als kerk op koers te houden. De eerste avond staan we stil bij de eerste G: God centraal. Het gaat in het leven van een christen om God in het centrum van zijn leven te zetten. Dat klinkt logisch, maar is tegelijk lastig. Het staat soms zo op gespannen voet met onze eigen verlangens.”

lees meer »